Categories
Sin categorizar

Què és el Coaching Personal

Com Coach Personal, totes les vegades que he escoltat formular aquesta pregunta, i amb que raó me la formulen, ja que la paraula Coaching en si, i sobretot al nostre país no és un terme que ens ajudi molt en aquest sentit.

Per sort cada vegada és més conegut, ja s’ha recorregut un cert camí en la seva difusió i en la seva pràctica, sobretot en el món empresarial, però encara ens queda molt per recórrer.

El Coaching és un art, una eina en si mateixa, composta per moltes altres.

El Coaching beu de moltes fonts, és com la vida mateixa, que es compon i es nodreix, al seu torn, de compartir experiències amb altres moltes vides.

Les fonts de les que es nodreix el Coaching són la psicologia, la filosofia, la sociologia, recursos humans, el management empresarial …, a part de la pròpia experiència dels coaches professionals, que van aportant idees i mètodes de forma constant.

Per això les definicions que es poden fer d’aquesta disciplina són múltiples i variades.

Una definició molt utilitzada és la que diu: “El Coaching consisteix a alliberar el potencial d’una persona per incrementar al màxim el seu acompliment. Consisteix en ajudar a aprendre en lloc d’ensenyar “(J.Whitmore).

Si l’analitzem, en ella podem trobar dos punts molt importants sobre els quals es basa tot procés de Coaching:

Totes les persones tenim un potencial per explorar i desenvolupar, encara que no siguem conscients.
Un pilar molt important en què se sosté el Coaching és l’aprenentatge. Sense aprenentatge dit procés no seria efectiu.
Una altra definició important és la següent: “El coaching cobreix el buit existent entre el que és ara i el que desitges ser. És una relació professional amb una altra persona que acceptarà només el millor de tu i t’aconsellarà, guiarà i estimularà perquè vagis més enllà de les limitacions que t’imposes a tu mateix i faci la seva ple potencial “(Talane Miedaner).

D’ella podem obtenir les següents conclusions:

El Coaching és un camí de creixement personal, d’auto-coneixement, i té com a conseqüència l’obtenció de millors resultats a la nostra vida i l’assoliment de metes.
La relació professional s’estableix amb el Coach, que és l’encarregat de donar l’ajuda, estímul, guia, planificació, …, en tot el procés.
El Coach ajuda a la persona a enfocar cap a la meta i a superar les limitacions i pors que sorgeixin en tot el recorregut.
Com es pot veure amb només dues definicions es pot aclarir la pregunta que donava títol a aquest article: ¿I què és això del Coaching?

Amb aquestes línies es pretén donar llum a aquest concepte, encara que aquest sigui molt més extens que qualsevol definició pugui aportar.

El més satisfactori és vivenciar-lo en primera persona, perquè a través d’aquesta experiència s’obtinguin conclusions pròpies, i de pas, els múltiples beneficis que aporta un procés de Coaching.

Article de Maria Martínez Rínxols per Gestiopolis traduit per Coach.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *