Categories
Sin categorizar

El Coaching

El Coaching professional és un procés d’entrenament personalitzat i confidencial mitjançant un gran conjunt d’eines que ajuden a cobrir el buit existent entre on una persona està ara i on es desitja estar.

En la relació de Coaching el coach ajuda al desenvolupament personal elevant la consciència, generant responsabilitat i construint autoconfiança.

El coaching és una tècnica relativament nova ja que es podrien relacionar pensaments de filòsofs com Sòcrates i Platón.Desde principis dels vuitanta es va implantar als EUA, de mica en mica es va anar implantant al Japó i diversos països europeus i en l’actualitat s’està implantant amb gran empenta a tot Hispano Amèrica.

És l’art perquè les persones aconsegueixin el millor de si mateixes en tot allò que desitgin, mitjançant una relació continuada, es requereix un alt nivell d’entrega i energia per ambdues parts, però bé és cert que el treball dur proporciona grans satisfaccions.

El coaching no és cap teràpia ni procés curatiu de nada.No es tracta de cap assessorament psicològic.

El coaching és una disciplina nova que ens acosta a l’assoliment d’objectius permetent-desenvolupar-nos personal i professionalment. És una competència que t’ajuda a pensar diferent, a millorar les comunicacions que mantens i aprofundir en tu mateix.

Es podria dir que el coaching és l’art de treballar amb els altres perquè ells obtinguin resultats fora del comú i millorin la seva actuació. És una activitat que genera noves possibilitats per a l’acció i permet resultats extraordinaris en l’exercici.

Una altra forma de definir al coaching és com d’una aliança entre Coach i client, és un acord entre les parts, on s’estableixen els objectius a assolir, la forma de portar endavant el programa, l’agenda de treball i l’avaluació dels resultats que el “assistit” va assolint.

I es pot fer mitjançant contacte directe, al telèfon i / o per e-mail.

El coaching és molt més que una eina per a la gestió, és una manera de ser i de fer quotidianament. El que el converteix en una eina genial en la gestió d’empreses i una eina de valor incalculable en el desenvolupament personal per obtenir metes tant personals com professionals.

Pregunti a qualsevol persona que l’hagi experimentat i et diran coses com;

“M’ha portat satisfacció personal i èxit. Un gran sentiment d’haver aconseguit coses que gairebé no podia imaginar-me sense el suport d’un Coach. Mas energia en la meva vida i amb ganes de moure cap endavant de forma positiva i amb un propòsit en el meu camí. ”

Els beneficis es fan visibles i tangibles quan el client aprofundeix en les seves situacions personals, millora les seves relacions, descobreix talents que tenia amagats, arrenca amb noves carreres apassionants, es lliuren de coses i llaços que els lliguen i els impedeixen progressar tant en les seves vides personals com a professionals.

També podem definir-lo com una professió que consisteix a acompanyar persones o grups en la missió d’aconseguir els seus objectius, i més a llarg termini, a l’èxit en la seva evolució personal, professional i corporatiu.

Avui dia, la seva pràctica accessible i aconsellable a totes les persones que desitgin obtenir millors rendiments en aspectes tant personals com professionals.

El coaching no atén patologies ni malalties.

En el coaching tenim clients, en teràpia pacients.

Tenen objectius diferents i es fan servir tècniques i recursos diferents.

En general les persones acudeixen a la teràpia per aprofundir en alguns temes i al Coach per pujar els seus objectius i metes.

Un Coach acompanya al seu client en el disseny de futur sense que el passat limiti al desenvolupament.

El Coach treballa passant temes ràpidament, avançant, no aprofundeix en ells.

En teràpia de analitza el per què? de les coses, en el Coaching es treballa en el Per què no ?. Fins i tot al ¿Per què? del que vol el client.

En el Coaching generalment treballem cap al futur que vol ser dissenyat pel client modificant el present, la teràpia sol començar pel passat.

La teràpia s’enfoca en el que està malament mentre el Coach s’enfoca en el que es pot millorar i desenvolupar.

El Coaching es centra en el que desitges i és possible per a tu, no se centra en el que et va passar.

Un Coach treballa exclusivament en objectius i metes do el client està compromès.

Una teràpia psicoanalítica pot portar-te anys, el Coaching pot durar només unes sessions.

Font

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *